Corona update 16 december

Beste allemaal, hierbij de corona update van 16 december.
Voor wat betreft de manegelessen; bijna alle reguliere lessen en eerder gemaakte afspraken voor inhaallessen komen te vervallen!
Voor de komende week gaan wel door: woensdagles om 14.00 en 15.00 uur en zaterdag alle lessen vanaf 9.30 uur. De les van zaterdag 16.30 wordt verplaatst naar zaterdag 13.30 uur. Ben je 18 jaar of ouder dan kan je niet komen lessen. Wel is het mogelijk om een priveles af te spreken (max. 2 personen). We geven in deze periode € 2,50 korting per persoon op een priveles.
LET OP de lessen zijn buiten, dus kleed je goed (warm, regenbestendig) aan en doe handschoenen aan.

Vanaf maandag 21 december zijn er ook geen reguliere lessen. Wel bieden we je de mogelijkheid om in te tekenen voor een buitenles op maandag en woensdag. Zie de mail hierover voor uitleg.

Dit zijn de algemene richtlijnen vanuit de hippische sportbonden, deze gelden tot en met 19 januari:
1. Individueel rijden en verzorgen van paarden/pony's is toegestaan. Hippische binnensportaccommodaties zijn hiervoor aangepast open, maar buiten rijden is de norm. Meerdere combinaties kunnen tegelijk in de binnenrijbaan rijden om je paard/pony de dagelijkse beweging te geven, maar hou voldoende afstand, voorkom groepsvorming en gebruik je gezonde verstand! 
2. Rijden in de binnenbaan kan onder begeleiding indien dit noodzakelijk is en mits de sociale en hygienische maatregelenaangehouden worden. Groepslessen zijn voor alle leeftijden niet toegestaan in de binnenrijbaan.
3. In de buitenrijbaan kunnen wel groepslessen gegeven worden tot 18 jaar. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen. Meerdere groepjes van 2 personen  zijn toegestaan. Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen. Privelessen zijn buiten wel toegestaan voor alle leeftijden.

Verder: 
- Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomstgrootte van 2 personen.
- Er mag geen publiek/ouders aanwezig zijn bij de lessen. Voor noodzakelijke hulp bij bijvoorbeeld opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.
- Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes.

Voor de manegelessen en afspraken met de leasers tot en met 26 december volgt een mail. Hou je mailbox in de gaten!

Op 24, 25 en 26 december sluit de manege om 18.00 uur!

U krijgt van ons een nieuwe mail voor de periode vanaf zondag 27 december.

Verder blijven alle onderstaande regels van woensdag 4 november ook van kracht!

Zodra er meer bekend is horen jullie zsm van ons.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Met ingang van woensdag 4 november gelden de nieuwe nog verder aangescherpte regels. Onderstaand protocol van 28 september blijft ook nog gelden!

- Het is verplicht voor personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in de stallen en de manege. Dit geldt voor iedereen (pensionklanten, lesklanten, ouders en verzorgers...)!
- Voor ruiters; het mondkapje blijft op totdat je op je paard zit en de les aanvangt.
- Iedereen van 13 jaar en ouder houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar!
- Maximaal 1 begeleider per kind, als het nodig is bij het opzadelen en opstijgen. Kan uw kind dit alleen, dan verzoeken we u om uw kind bij het hek af te zetten en ook daar weer op te halen.
- De lesser komt maximaal 20 minuten voor aanvang van de les en gaat na de les direct naar huis. 
- Ook pensionklanten; beperk de tijd dat u op het terrein bent tot de verzorging van uw paard en ga daarna direct weer naar huis.

- Verder:
          * Niet naast elkaar uitstappen.
          * Poetsen en opzadelen doen we in de box (zet je pony/paard vast met een halster) en niet op de poetsplaats.
          * Maximaal 1 persoon tegelijk in de zadelkamer.
          * En na de les meteen naar huis!
          * Volg de richtlijnen van het RIVM, maar bij twijfel BLIJF THUIS! Ben je verkouden, voel je je niet 100%; BLIJF THUIS!

Blijf gezond en denk aan je medemens. 

Wij zijn blij dat we nog kunnen blijven kunnen sporten, dus laten we er goed mee omgaan!

Als u nog vragen heeft neem dan contact met ons op; telefonisch of via lessen@xenophon.nl of informeer bij de instructie. 

Team Xenophon   

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 september 2020:

De regels i.v.m. het coronavirus worden weer strakker aangehaald. Gelukkig mag iedereen wel gewoon blijven komen paardrijden. Alleen voor de begeleiders gaan weer oude regels gelden!
Zie hieronder ons protocol!

 • de lesser komt niet eerder dan 20 minuten voor aanvang van de les,
 • de lijst hangt op het prikbord, houd daar afstand!
 • de ruiters poetsen zelf en zadelen ook zelf op, evt. met hulp van 1 ouder/begeleider. Als dit niet mogelijk is zetten wij de pony opgezadeld klaar. Geef dat op tijd aan! Deze begeleider mag ook het kind nog helpen met opstijgen.
 • er is geen wachtruimte voor de ouders/begeleiders. Er mag 1 ‘poepschepper’ bij de les blijven. Wij vragen u om te wachten in uw auto of een wandeling te maken buiten ons terrein. Even bijpraten? Doe dat ook niet op het terrein van de manege en houd 1,5 m afstand!!
 • er is eenrichtingsverkeer; via de gang de manege in en via de zijdeur er weer uit (eerst eruit en dan de volgende groep er in),
 • om de beurt in de zadelkamer je zadel en hoofdstel pakken, 1 persoon per zadelkamer en houd 1,5 m afstand!
 • sporters vanaf 13 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen (behalve personen uit eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere sporters. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde;
 • ouders/verzorgers; informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en zorg dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • en helaas; na de les direct naar huis!
 • verder blijven uiteraard alle RIVM maatregelen van kracht, deze zijn aangepast;
  • ​blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.
  • blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;
  • blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
  • sporters boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij op buiten sportparken of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen te begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts;
  • bij de lessen waar leeftijdsgroepen zijn vermengd, gelden de regels die voor de categorie 13 jaar en ouder gelden;

 

Volgnrartikel: 
1

Recente artikelen

Beste allemaal, hierbij de corona update van 16 december.

DROES is een zeer besmettelijke, ernstige paardenziekte, die kan worden

Per 1 oktober a.s. passen wij enkele tarieven aan. Het betreffen m.n.

Hippische vraag?

+31 (0)622 888 138


Hippisch Centrum Xenophon
Rijndijk 79
2394 AD Hazerswoude-Rijndijk
Zuid-Holland
lessen@xenophon.nl

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Volg ons

       

Go to top