Herinrichting Rijndijk

Vanaf 2 september dit jaar wordt de Rijndijk opnieuw ingericht voor de 30-km zone.
Dit zal voor enige overlast gaan zorgen!

De planning is in 3 fases opgedeeld:
Fase 1: vanaf 2 september tm begin november, Groenestein (ca. vanaf Pleyn 68) tot aan de Groenendijksepolder (ca. ter hoogte van de Scheepjeskerk),
Fase 2: begin november tm eind december, vanaf de Scheepjeskerk tm Rijndijk 97,
Fase 3: begin januari tm eind februari, vanaf Rijndijk 97 tm rotonde N209.

De Rijndijk blijft bereikbaar voor bewoners, bedrijven, bezoekers en ander bestemmingsverkeer. Direct met de start van de werkzaamheden wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor het bestemmingsverkeer. De weg wordt voor doorgaand verkeer helemaal afgesloten. Het éénrichtingsverkeer geldt vanuit Leiden richting Alphen aan de Rijn. De andere richting op loopt de omleiding via de N209 over de N11 en via de Burgemeester Smeetsweg terug naar de Rijndijk t.h.v. Zoeterwoude. Verkeersregelaars zullen de eerste periode aanwezig zijn. Als u aangeeft dat u voor de manege komt, dan laten zij u door!! Tijdens de 1e fase is de route naar de manege (vanaf de rotonde N209) nog wel vanuit twee richtingen begaanbaar! 

Fieters hebben gedurende alle fases vrij doorgang in beide richtingen.
De bussen rijden vanaf Leiden de normale route over de Rijndijk richting Alphen aan de Rijn. Reizigers die van de Rijndijk naar Leiden reizen, rijden mee tot de halte Gemeneweg (N209) en stapen daar over op de bus richting Leiden. Deze bussen rijden over de N11.

Ook het parkeren al tijdens de 2e fase problematisch zijn. Met onze buurman Tijssen zullen we tzt bespreken wat de mogelijkheden zijn om de parkeerdruk op te kunnen vangen.
Let er wel op dat tussen de twee nieuwe appartementsgebouwen u niet mag parkeren. Dat is privéterrein en hier geldt de wegsleepregeling.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

De brief van de uitvoerder

Volgnrartikel: 
1

Recente artikelen

We hebben een lootje getrokken uit de pot van de mensen die hebben geste

In verband met het coronavirus is deze dag verzet naar 26 april.

Hippische vraag?

+31 (0)622 888 138


Hippisch Centrum Xenophon
Rijndijk 79
2394 AD Hazerswoude-Rijndijk
Zuid-Holland
lessen@xenophon.nl

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Volg ons

   

Go to top